05:17 21 սեպտեմբերի 2018
Ուղիղ եթեր
  • USD482.44
  • GBP637.06
  • EUR564.60
  • RUB7.28
ՀԱՄՈՎ ՀԱՅԱՍՏԱՆ

«Համով Հայաստան»․ այս բաղադրիչի համար զբոսաշրջիկները տարբեր երկրներից Հայաստան են գալիս

Ստանալ կարճ հղումը
31720

«Համով Հայաստան» նախագծի այս թողարկման ընթացքում կիմանաք՝ ինչպես պատրաստել լազանյա` Հայաստանում և դրա սահմաններից դուրս սիրված ու պահանջված ավելուկով։

Մայրաքաղաքի ռեստորաններից մեկի խոհարարը Sputnik Արմենիայի թղթակիցներին ցուցադրեց, թե ինչպես կարելի է ավելուկով լազանյա պատրաստել։

Լազանյայի համար խոհարարը մի շարք բաղադրիչներ է օգտագործում, այդ թվում՝ ավելուկ, սխտոր, ընկուզեղեն, աղ, պղպեղ, քրքում։ Նա խորհուրդ է տալիս տնային տնտեսուհիներին ժամանակը խնայելու համար լազանյայի շերտերը ոչ թե տանը պատրաստել, այլ խանութից գնել։

Շեֆ խոհարարին հյուր. ինչպես պատրաստել ավելուկով աղցան
© Sputnik . Արամ Ներսեսյան, Լաուրա Սարգսյան

Լազանյայի յուրաքանչյուր շերտը պատում են պարմեզան պանրով ու բեշամել սոուսով։

Ի դեպ՝ բեշամելը կարելի է նաև հեշտությամբ ինքնուրույն պատրաստել։ Դրա համար հարկավոր է եփել կաթը, որի մեջ կարագ, մանրացրած մշկընկույզ և ալյուր է ավելացրած։

Մատուցելիս լազանյայի յուրաքանչյուր պատառ համեմում են թթվասերից, անանուխից, սխտորից և ուրցից պատրաստած սոուսով։

Մանրամասները դիտեք տեսանյութում, բարի ախորժակ։

Այլ տեսանյութեր

Գլխավոր թեմաներ