19:51 26 ապրիլի 2018
Ուղիղ եթեր
ՀԱՄՈՎ ՀԱՅԱՍՏԱՆ

Համով Հայաստան. Զատկի հայկական սեղանի առանձնահատկությունը

Ստանալ կարճ հղումը
20110
© Sputnik . Laura Sarkisyan, Aram Nersesyan

Sputnik Արմենիայի «Համով Հայաստան» նախագծի թղթակիցներն իրենց տոնական թողարկման մեջ կսովորեցնեն զատկական սեղանի զարդի` ձկան և սպանախի պատրաստման եղանակները։

Զատկի տոնի հայկական սեղանն առանձնապես չի տարբերվում։ Գլխավոր ճաշատեսակներն են` չամիչով փլավը, ձուկը, տապակած կանաչին, կարմիր ներկած ձվերը։ Սեղանից անպակաս է նաև կարմիր գինին։

Այս անգամ ներկայացնում ենք խաշած իշխանը` լավաշի մեջ փաթաթած։ Պատրաստման եղանակը պարզ է և ձեզանից կխլի մոտ մեկ ժամ։ Մաքրել իշխան ձուկը, կտրտել սխտորը և վրան լցնել ձեթ։ Այս խառնուրդը ավելացնել ձկան վրա, աղ անել և փաթաթել լավաշով։ Ապա եփել ջեռոցում` 35–40 րոպե։

Զատկական սեղանի մյուս զարդը տապակած կանաչին է, որն այսօր ևս կներկայացնենք։

Սպանախը խաշում եմ, ապա ձվով տապակում։

Մանրամասները` տեսանյութում։ Բարի ախորժակ։

Այլ տեսանյութեր

Գլխավոր թեմաներ