00:41 21 հոկտեմբերի 2018
Ուղիղ եթեր
  • USD483.80
  • GBP630.39
  • EUR554.58
  • RUB7.37
ՀԱՄՈՎ ՀԱՅԱՍՏԱՆ

Համով Հայաստան. Նախիջևանի հայերի «Թելբաց կուբաթին» սիրում են նաև Երևանում

Ստանալ կարճ հղումը
Հայկական խոհանոցի բաղադրատոմսեր (45)
72040
© Sputnik / Laura Sarkisyan, Aram Nersesyan

Նախիջևանի հայերի «Թելբաց կուբաթին» շատ են սիրում Երևան այցելող զբոսաշրջիկները։ Sputnik Արմենիայի թղթակիցները «Համով Հայաստան» նախագծի շրջանակներում այս անգամ ներկայացնում են այս ուտեստի բաղադրատոմսն ու պատմությունը։

«Այս ուտեստը սիրված է ինչպես տեղաբնակների, այնպես էլ զբոսաշրջիկների կողմից։ Այն ոչ միայն համով է, այլ նաև դյուրամարս»,–ասում է Երևանի ռեստորաններից մեկի խոհարար Աննա Մաթևոսյանը։

Ճաշատեսակը «Թելբաց կուբաթի» անվանումը ստացել է իր միջի խմորի կտորների պատճառով։

Այն պատրաստելու համար անհրաժեշտ է և՛ սովորական, և՛ շերտավոր խմոր։ Խմորները պետք է բաժանել մասերի, դրանց մեջ դնել նախապես աղ արած մսի կտորները, ավելացնել լոլիկ, բուլղարական պղպեղ, թարխուն: Վրան քսել ձվի դեղնուց։

Մանրամասները` տեսանյութում։

թեմա:
Հայկական խոհանոցի բաղադրատոմսեր (45)

Ըստ թեմայի

«Համով Հայաստան». հայկական պանրախաշը ռեկորդներ է սահմանում
Տաք ու համով, ինչպես ժողովրդի հոգին. ղրիմցի աղջիկը` հայկական խոհանոցի մասին
«Համով Հայաստան». այս զարմանալի ուտեստով Հայաստանի քարտեզն են նկարել

Այլ տեսանյութեր

Գլխավոր թեմաներ