01:47 24 հոկտեմբերի 2018
Ուղիղ եթեր
  • USD484.35
  • GBP629.32
  • EUR556.13
  • RUB7.42
ՀԱՄՈՎ ՀԱՅԱՍՏԱՆ

Համով Հայաստան. Տոլման` սոխի մեջ. յուրահատուկ հայկական բաղադրատոմս` Տրանսիլվանիայից

Ստանալ կարճ հղումը
Հայկական խոհանոցի բաղադրատոմսեր (45)
65030
© Sputnik / Laura Sarkisyan, Aram Nersesyan

Հայ ավանդական տոլման փաթաթում են ոչ միայն խաղողի տերևով կամ կաղամբով, այլ նաև սոխով։

Sputnik Արմենիայի «Համով Հայաստան» նախագծի թղթակիցներն իմացել են` ինչպես հին բաղադրատոմսով պատրաստել «Սոխի տոլմա»։

«Տոլմայի այս տեսակի բաղադրատոմսը գտնվել է Տրանսիլվանիայում, ուր այն տարել են Անիի հայերը։ Եվրոպացիների շրջանում այս տոլման շատ տարածված է»,–ասում է քաղաքային ռեստորաններից մեկի խոհարարը։

Ամբողջ գաղտնիքն այն է, որ խաղողի տերևի փոխարեն օգտագործվում է սոխ։ Մսի խճողակը փաթաթում են նախապես շոգեխաշած սոխի մեջ։

«Սոխի տոլմայի» համար անհրաժեշտ է միս, բրինձ, սոխ, կանաչի, համեմունքներ։ Սուսի համար անհրաժեշտ է աջիկա, թթվասեր և սպիտակ գինի։

Մանրամասները` տեսանյութում։

թեմա:
Հայկական խոհանոցի բաղադրատոմսեր (45)

Ըստ թեմայի

Համով Հայաստան. Նախիջևանի հայերի «Թելբաց կուբաթին» սիրում են նաև Երևանում
«Համով Հայաստան». հայկական պանրախաշը ռեկորդներ է սահմանում
Տաք ու համով, ինչպես ժողովրդի հոգին. ղրիմցի աղջիկը` հայկական խոհանոցի մասին

Այլ տեսանյութեր

Գլխավոր թեմաներ