06:39 19 հունիսի 2018
Ուղիղ եթեր
  • USD482.59
  • GBP639.29
  • EUR559.61
  • RUB7.62
ՀԱՄՈՎ ՀԱՅԱՍՏԱՆ

Համով Հայաստան. Տոլման` սոխի մեջ. յուրահատուկ հայկական բաղադրատոմս` Տրանսիլվանիայից

Ստանալ կարճ հղումը
60030
© Sputnik . Laura Sarkisyan, Aram Nersesyan

Հայ ավանդական տոլման փաթաթում են ոչ միայն խաղողի տերևով կամ կաղամբով, այլ նաև սոխով։

Sputnik Արմենիայի «Համով Հայաստան» նախագծի թղթակիցներն իմացել են` ինչպես հին բաղադրատոմսով պատրաստել «Սոխի տոլմա»։

«Տոլմայի այս տեսակի բաղադրատոմսը գտնվել է Տրանսիլվանիայում, ուր այն տարել են Անիի հայերը։ Եվրոպացիների շրջանում այս տոլման շատ տարածված է»,–ասում է քաղաքային ռեստորաններից մեկի խոհարարը։

Ամբողջ գաղտնիքն այն է, որ խաղողի տերևի փոխարեն օգտագործվում է սոխ։ Մսի խճողակը փաթաթում են նախապես շոգեխաշած սոխի մեջ։

«Սոխի տոլմայի» համար անհրաժեշտ է միս, բրինձ, սոխ, կանաչի, համեմունքներ։ Սուսի համար անհրաժեշտ է աջիկա, թթվասեր և սպիտակ գինի։

Մանրամասները` տեսանյութում։

Ըստ թեմայի

Համով Հայաստան. Նախիջևանի հայերի «Թելբաց կուբաթին» սիրում են նաև Երևանում
«Համով Հայաստան». հայկական պանրախաշը ռեկորդներ է սահմանում
Տաք ու համով, ինչպես ժողովրդի հոգին. ղրիմցի աղջիկը` հայկական խոհանոցի մասին

Այլ տեսանյութեր

Գլխավոր թեմաներ