00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Ուղիղ եթեր
09:00
9 ր
Ուղիղ եթեր
09:33
27 ր
Ուղիղ եթեր
10:00
10 ր
Ուղիղ եթեր
10:10
50 ր
Ուղիղ եթեր
11:00
11 ր
Ուղիղ եթեր
13:00
5 ր
Ուղիղ եթեր
14:00
6 ր
Ուղիղ եթեր
17:00
6 ր
17:51
7 ր
Ուղիղ եթեր
18:00
7 ր
5 րոպե Դուլյանի հետ
18:07
7 ր
Աբովյան time
On air
18:14
41 ր
18:56
3 ր
Ուղիղ եթեր
19:00
7 ր
Ուղիղ եթեր
09:00
4 ր
Ուղիղ եթեր
09:25
4 ր
Ուղիղ եթեր
09:30
31 ր
Ուղիղ եթեր
10:00
4 ր
Ուղիղ եթեր
10:05
36 ր
Ուղիղ եթեր
11:00
4 ր
Ուղիղ եթեր
13:00
6 ր
Տեր Բագրատ արքեպիսկոպոս Գալստանյան
13:07
0 ր
Ուղիղ եթեր
14:00
8 ր
Ուղիղ եթեր
Լուրեր
17:00
46 ր
Ուղիղ եթեր
Լուրեր
18:00
46 ր
Ուղիղ եթեր
Լուրեր
19:00
46 ր
ԵրեկԱյսօր
Եթեր
ք. Երևան106.0
ք. Երևան106.0
ք. Գյումրի90.1

Համով Հայաստան. Տոլման` սոխի մեջ. յուրահատուկ հայկական բաղադրատոմս` Տրանսիլվանիայից

Բաժանորդագրվել
Հայ ավանդական տոլման փաթաթում են ոչ միայն խաղողի տերևով կամ կաղամբով, այլ նաև սոխով։

Sputnik Արմենիայի «Համով Հայաստան» նախագծի թղթակիցներն իմացել են` ինչպես հին բաղադրատոմսով պատրաստել «Սոխի տոլմա»։

«Տոլմայի այս տեսակի բաղադրատոմսը գտնվել է Տրանսիլվանիայում, ուր այն տարել են Անիի հայերը։ Եվրոպացիների շրջանում այս տոլման շատ տարածված է»,–ասում է քաղաքային ռեստորաններից մեկի խոհարարը։

Ամբողջ գաղտնիքն այն է, որ խաղողի տերևի փոխարեն օգտագործվում է սոխ։ Մսի խճողակը փաթաթում են նախապես շոգեխաշած սոխի մեջ։

«Սոխի տոլմայի» համար անհրաժեշտ է միս, բրինձ, սոխ, կանաչի, համեմունքներ։ Սուսի համար անհրաժեշտ է աջիկա, թթվասեր և սպիտակ գինի։

Մանրամասները` տեսանյութում։

Լրահոս
0