03:29 20 օգոստոսի 2018
Ուղիղ եթեր
  • USD483.14
  • GBP613.68
  • EUR549.86
  • RUB7.16
ՀԱՄՈՎ ՀԱՅԱՍՏԱՆ

Համով Հայաստան․ հունական աղցան ու սաղմոնի սթեյք

Ստանալ կարճ հղումը
Հայկական խոհանոցի բաղադրատոմսեր (44)
24610
© Sputnik . Laura Sarkisyan, Aram Nersesyan

Sputnik Արմենիայի թղթակիցները «Համով Հայաստան» ծրագրի շրջանակում ներկայացնում են, թե ինչպես հունական աղցան ու սաղմոնի սթեյք պատրաստել։

«Հունական աղցանը շատ տարածված է Երևանում։ Ինձ հաճախ են հարցնում՝ ինչպես ճիշտ պատրաստել։ Ես կսովորեցնեմ հունական աղցան պատրաստել։ Այն թարմացնող է, հեշտ է մարսվում ու արագ է պատրաստվում», — Sputnik Արմենիայի թղթակցի հետ զրույցում ասաց երևանյան հաստատություններից մեկի շեֆ-խոհարար, հայ խոհարարական ավանդույթների զարգացման և պահպանման ՀԿ-ի տնօրեն Արբի Կարխանին։

«Հունական աղցան» պատրաստելու համար անհրաժեշտ է լոլիկ, վարունգ, բուլղարական պղպեղ, ձիտապտուղ, կարմիր սոխ, ձիթապտղի յուղ, խնկածաղիկ սովորական, աղ, սև պղպեղ, չոր անանուխ, լայմ, «Ֆետա» պանիր։

«Ամենակարևոր բաղադրիչը «Ֆետա» պանիրն է։ Հունաստանում աղցանն անվանում են «Էլինիկի», ու եթե ուտելու ընթացքում աղցանի պանիրն ավարտվում է, այն կրկին մատուցում են առանց հավելյալ վճարի», — ասաց Կարախանին։

Նրա խոսքով՝ աղցանի մեջ պարտադիր պետք է կարմիր սոխ լինի, ամենակարևորը՝ մեծ–մեծ կտրատած։

Երկրորդ ուտեստը՝ «Սաղմոնի սթեյքը», ինչպես աղցանը, դիետիկ է։ Այն բաղկացած է սաղմոնից, սերուցքից, կիտրոնից, կարագից, սև պղպեղից, ծովային աղից, ձիթապտղի յուղից։

թեմա:
Հայկական խոհանոցի բաղադրատոմսեր (44)

Ըստ թեմայի

«Համով Հայաստան». հայկական պանրախաշը ռեկորդներ է սահմանում
Տաք ու համով, ինչպես ժողովրդի հոգին. ղրիմցի աղջիկը` հայկական խոհանոցի մասին
«Համով Հայաստան». այս զարմանալի ուտեստով Հայաստանի քարտեզն են նկարել
թեգերը:
Հայաստան

Այլ տեսանյութեր

Գլխավոր թեմաներ