00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Ուղիղ եթեր
09:00
7 ր
Ուղիղ եթեր
09:35
24 ր
Ուղիղ եթեր
10:00
9 ր
Ուղիղ եթեր
10:10
50 ր
Ուղիղ եթեր
11:00
7 ր
Ուղիղ եթեր
13:00
9 ր
Ուղիղ եթեր
14:00
8 ր
Ուղիղ եթեր
17:00
7 ր
Ուղիղ եթեր
18:00
7 ր
Ուղիղ եթեր
19:00
6 ր
Ուղիղ եթեր
09:00
5 ր
Ուղիղ եթեր
09:27
7 ր
Ուղիղ եթեր
09:42
18 ր
Ուղիղ եթեր
10:00
5 ր
Ուղիղ եթեր
10:06
45 ր
Ուղիղ եթեր
11:00
6 ր
Ուղիղ եթեր
13:00
5 ր
Ուղիղ եթեր
14:00
6 ր
Ուղիղ եթեր
17:00
7 ր
Ուղիղ եթեր
18:00
7 ր
5 րոպե Դուլյանի հետ
18:07
7 ր
Բողոքի ակցիաներ
Երևանը միացել է հայրենիքի սահմանների պաշտպանության ակցիաներին
18:19
3 ր
Մարի Զախարովա
Պուտինը ԼՂ կարգավիճակը չկարգավորված էր համարում, Երևանն այն ճանաչեց Ադրբեջանի կազմում. Մարիա Զախարովա
18:24
3 ր
Ուղիղ եթեր
19:00
7 ր
ԵրեկԱյսօր
Եթեր
ք. Երևան106.0
ք. Երևան106.0
ք. Գյումրի90.1

Համով Հայաստան. իսկական վրացական խինկալի կարելի է ուտել նաև Երևանում

Բաժանորդագրվել
Առաջարկում ենք հյութեղ, անուշաբույր խինկալի պատրաստել դասական վրացական բաղադրատոմսով։

Sputnik Արմենիայի թղթակիցները «Համով Հայաստան» նախագծի շրջանակում բացահայտել են վրացական ավանդական ուտեստի պատրաստման գաղտնիքները։

«Վրացական խինկալին հայտնի է ինչպես հայերի, այնպես էլ զբոսաշրջիկների շրջանում», — պատմում է երևանյան հաստատություններից մեկի շեֆ խոհարար Գեորգի Մաչաիձեն։

Նա արդեն չորս ամիս է` շեֆ խոհարար է Երևանում, երկար տարիներ աշխատել է Վրաստանի տարբեր հաստատություններում։ Մաչաիձեն խինկալի պատրաստելու համար օգտագործում է ալյուր, ջուր, աղ։ Խճողակի համար օգտագործում է խոզի միս, սոխ, կանաչի, պղպեղ և աղ։

«Սկզբից պատրաստում ենք խմորը։ Այն մի քանի անգամ հունցում ենք, հետո թողնում ենք, որ խմորը հանգստանա», — ասաց Մաչաիձեն։

Այնուհետև պատրաստում ենք խճողակը։ Հնում մսաղաց չի եղել, ամեն ինչ ձեռքով են արել. միսը մանր կտրատել են, և խինկալին կոչվել է կտրատած։

Խինկալին ծնունդով Խևսուրեթիից է։ Մանրամասները դիտեք տեսանյութում։

Լրահոս
0