06:13 18 հոկտեմբերի 2018
Ուղիղ եթեր
  • USD483.90
  • GBP635.94
  • EUR559.68
  • RUB7.38
ՀԱՄՈՎ ՀԱՅԱՍՏԱՆ

Համով Հայաստան․ ինչո՞ւ են Հայաստանի զբոսաշրջիկները խենթանում իտալական պաստայի համար

Ստանալ կարճ հղումը
Հայկական խոհանոցի բաղադրատոմսեր (45)
37910
© Sputnik / Aram Nersesyan, Laura Sarkisyan

Իտալական խոհանոցն արդեն երկար տարիներ շատ տարածված է Հայաստանում, այն` հայկական կատարմամբ, սիրված է ինչպես տեղի բնակիչների, այնպես էլ զբոսաշրջիկների կողմից։

Sputnik Արմենիայի թղթակիցները «Համով Հայաստան» խոհարարական խորագրի շրջանակում մայրաքաղաքի հաստատություններից մեկի շեֆ խոհարար Սուսաննա Ալեքսանյանի հետ ցույց կտան և կպատմեն, թե ինչպես պատրաստել իտալական խոհանոցի ճաշատեսակներ։

Ալեքսանյանը սկզբում բացահայտեց իտալական նախաճաշերի՝ բրուսկետայի, կրոստինի պատրաստման եղանակները։ Օգտագործվում են քիչ բաղադրիչներ, շատ պոզիտիվ, և ուտեստը ֆանտաստիկ է ստացվում։ Շեֆ խոհարարը նաև ցույց տվեց՝ ինչպես պատրաստել կարբոնարա պաստա։ Միաժամանակ օգտագործվում է սոուս կարբոնարա, սպագետի, պարմեզան։

«Ի դեպ, պաստան պետք է եփվի մինչև «ալ դենտե» աստիճան։ Հենց այսպես են նախատեսում իտալացիները», — խոստովանեց Ալեքսանյանը։

Մանրամասները դիտեք տեսանյութում։

թեմա:
Հայկական խոհանոցի բաղադրատոմսեր (45)

Ըստ թեմայի

Համով Հայաստան. իսկական վրացական խինկալի կարելի է ուտել նաև Երևանում
Համով Հայաստան. ֆրանսիական «Ֆիլե մինյոնի» հայկական գաղտնիքը
Համով Հայաստան․ մատներդ հետը կուտես. Մեծ Հայքի «Խոյի բորանիի» եզակի բաղադրատոմս
«Համով–հոտով Երևան». ինչո՞վ հայ խոհարարները կզարմացնեն օտարերկրյա գուրմաններին
Համով Հայաստան․ իշխանով ճաշատեսակը ռեկորդներ է գրանցում զբոսաշրջիկների շարքում
թեգերը:
Հայաստան

Այլ տեսանյութեր

Գլխավոր թեմաներ