01:08 22 նոյեմբերի 2018
Ուղիղ եթեր
  • USD484.29
  • GBP618.87
  • EUR551.32
  • RUB7.35
ՀԱՄՈՎ ՀԱՅԱՍՏԱՆ

Համով Հայաստան. «Կարսի» գաղտնիքը

Ստանալ կարճ հղումը
Աշխարհի խոհանոցները. Հայաստան (47)
79540
© Sputnik / Laura Sarkisyan, Aram Nersesyan

Հայաստանում կա մի բաղադրատոմս, որը պահպանվել է Հայոց ցեղասպանությունից փրկված հայերի շնորհիվ։ Այն պատրաստում է երևանյան ռեստորաններից մեկի շեֆ-խոհարար Գոռ Գրիգորյանը։

putnik Արմենիայի թղթակիցները «Համով Հայաստան» նախագծի շրջանակում պատմում են՝  ինչպես պատրաստել Կարս ուտեստը։ Դրա պատրաստման համար անհրաժեշտն են սմբուկ, լոլիկ, սոխ, բուլղարական պղպեղ, կարտոֆիլ, սունկ։

Ուտեստն ավելի նրբահամ է դարձնում կծու պղպեղը, տավարի ու հավի միսը, նաև սերուցքով հատուկ սոուսը։

«Ուտեստը մեծ պահանջարկ ունի ինչպես զբոսաշրջիկների, այնպես էլ տեղացիների շրջանում», — Sputnik Արմենիայի հետ զրույցում խոստովանեց Գրիգորյանը։

Մանրամասները` տեսանյութում։

թեմա:
Աշխարհի խոհանոցները. Հայաստան (47)

Ըստ թեմայի

Համով Հայաստան. դիետիկ բուլկու զարմանալի բաղադրատոմս
Համով Հայաստան. ինչպես հաշված րոպեների ընթացքում պատրաստել արքայական նախաճաշ
Համով Հայաստան. անմիջապես Իսրայելից, կամ ինչ «վաու» փորձարկումների են պատրաստ հայերը
Համով Հայաստան. Կեր ու երկար կապրես, կամ ինչու այս ուտեստը պիտի փորձեն բոլորը
Համով Հայաստան․ ինչո՞ւ են Հայաստանի զբոսաշրջիկները խենթանում իտալական պաստայի համար
Համով Հայաստան. յուրահատուկ հայկական ճաշատեսակը՝ «Խորվուն», կարելի է ուտել նույնիսկ շոգին
թեգերը:
Հայաստան

Այլ տեսանյութեր

Գլխավոր թեմաներ