11:17 07 հունիսի 2020
Ուղիղ եթեր
  • USD481.74
  • GBP608.44
  • EUR546.00
  • RUB7.01
ՀԱՄՈՎ ՀԱՅԱՍՏԱՆ

Համով Հայաստան. ինչպես հայկական համեղ ճաշատեսակ պատրաստել ուլի մսից

Ստանալ կարճ հղումը
Հայկական խոհանոցի բաղադրատոմսեր (64)
36210
© Sputnik / Laura Sarkisyan, Aram Nersesyan

Արարատյան հայրապետական թեմին կից «Արարատ» երիտասարդական միության նախագահ Տաթև Զախարյանը Sputnik Արմենիայի թղթակցին պատմեց, թե ինչպես ճիշտ պատրաստել ավանդական հայկական ճաշատեսակ` «հաճարով փլավ»։

Համեղ փլավի բաղադրիչներն են հաճարը, միսը (հիմնականում` ուլի, բայց մեր դեպքում` ոչխարի), սոխը, կարագը, ջուրն ու աղը։

«Սովորաբար ուլը կախում են թոնրում, տակը դնում են հաճարը։ Եվ փլավն այդպես է պատրաստվում։ Բայց կարելի է նաև ուրիշ մսով բավարարվել», — ասաց Զաքարյանը Sputnik Արմենիայի թղթակցի հետ զրույցում։

Պատրաստման ընթացքը շատ պարզ է։ Մանրամասները դիտեք տեսանյութում։

 

 

թեմա:
Հայկական խոհանոցի բաղադրատոմսեր (64)

Այլ տեսանյութեր

Գլխավոր թեմաներ