13:00 18 նոյեմբերի 2018
Ուղիղ եթեր
  • USD485.72
  • GBP621.53
  • EUR550.71
  • RUB7.35
ՀԱՄՈՎ ՀԱՅԱՍՏԱՆ

Համով Հայաստան․ ինչով է վրացական «չխրթման» գրավել Երևանը

Ստանալ կարճ հղումը
550 0 0
© Sputnik / Laura Sarkisyan, Aram Nersesyan

«Չխրթմա» ապուրը Վրաստանում ուտում են ցանկացած առիթով ու նույնիսկ առանց առիթ, քանի որ այն շատ համեղ է ու հեշտ է պատրաստվում։

«Համով Հայաստան» խոհարարական նախագծի այս թողարկման մեջ Sputnik Արմենիայի թղթակիցները ցույց կտան՝ ինչպես ճիշտ «չխրթմա» պատրաստել։ Այս հարցում մեզ օգնեց երևանյան ռեստորաններից մեկի շեֆ-խոհարար Սոսո Մամուլաշվիլին։

Ապուրը պատրաստելու համար խաշում են հավը, արգանակին ավելացնում են արևածաղկի ձեթով տապակած սոխ։ «Չխթրման» տարբերվում է  հավով այլ ապուրներից այն բանով, որ դրա մեջ շատ քացախ ու ձու են ավելացնում։ Համեմում են աղով ու պղպեղով, կանաչի ու ալյուր են ավելացնում ու ապուրը պատրաստ է։

«Շատերը կարագ են սիրում։ Բայց խորհուրդ չի տրվում «չխրթմայի» մեջ կարագ ավելացնել։ Քանի որ այն կոտրում է հավի համն ու յուղայնությունը», — Sputnik Արմենիայի թղթակցի հետ զրույցում նշեց Մամուլաշվիլին։

Նա ընդգծեց, որ Հայաստանում  նույնպես սիրում են այս ապուրը։ Իսկ թե ինչով է վրացական «չխրթման» գրավել Երևանը, դիտեք տեսանյութում։

Ըստ թեմայի

Համով Հայաստան․ ինչու են զբոսաշրջիկները հիանում այս հայկական սթեյքով
Համով Հայաստան. «Համտեսում ու ժպտում են». հայկական խաշլաման գերում է օտարերկրացիներին
Համով Հայաստան. ինչպես հայկական համեղ ճաշատեսակ պատրաստել ուլի մսից
Համով Հայաստան. Երևանում բոլորը պետք է համտեսեն կծու շոկոլադով հիանալի գլյասեն
Համով Հայաստան․ հայերը ճապոնացիներից լավ են պատրաստում
Համով Հայաստան. «Կարսի» գաղտնիքը
Համով Հայաստան. դիետիկ բուլկու զարմանալի բաղադրատոմս
Համով Հայաստան. ինչպես հաշված րոպեների ընթացքում պատրաստել արքայական նախաճաշ
Համով Հայաստան. անմիջապես Իսրայելից, կամ ինչ «վաու» փորձարկումների են պատրաստ հայերը
թեգերը:
Հայաստան

Այլ տեսանյութեր

Գլխավոր թեմաներ