00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Ուղիղ եթեր
09:00
5 ր
Ուղիղ եթեր
09:30
4 ր
Ուղիղ եթեր
09:35
24 ր
Ուղիղ եթեր
10:00
5 ր
Ուղիղ եթեր
10:06
54 ր
Ուղիղ եթեր
11:00
5 ր
Ուղիղ եթեր
17:00
8 ր
Ուղիղ եթեր
18:00
6 ր
Ուղիղ եթեր
19:00
7 ր
Ուղիղ եթեր
09:00
6 ր
Ուղիղ եթեր
09:24
5 ր
Ուղիղ եթեր
12:00
8 ր
Ուղիղ եթեր
13:00
5 ր
Նիկոլ Փաշինյան
Առաջին անգամ Հայաստանը և Ադրբեջանը սեղանի շուրջ հարց են լուծել․ Նիկոլ Փաշինյան
13:06
36 ր
Ուղիղ եթեր
14:01
6 ր
Исторический ликбез
Первая биография Ивана IV. Кто и для кого ее писал?
15:04
24 ր
Исторический ликбез
Тиран или помазанник божий? Кем был Иван Грозный?
15:33
24 ր
Ուղիղ եթեր
17:00
6 ր
Ուղիղ եթեր
18:00
7 ր
Աբովյան time
On air
18:27
33 ր
Ուղիղ եթեր
19:00
7 ր
ԵրեկԱյսօր
Եթեր
ք. Երևան106.0
ք. Երևան106.0
ք. Գյումրի90.1

Համով Հայաստան․ հայտնաբերվել է «Էրեբունի-Երևանի» հնագույն բաղադրատոմսը

Բաժանորդագրվել
Հայ խոհարարական ավանդույթների զարգացման և պահպանման հասարակական կազմակերպության նախագահ Սեդրակ Մամուլյանի ղեկավարած խոհարարների թիմը ստեղծել է քաղաքի 2800-ամյա պատմությանը բնորոշ մի ուտեստի բաղադրատոմս։

Sputnik Արմենիայի թղթակիցները «Համով Հայաստան» նախագծի այս թողարկման մեջ ներկայացում են՝ ինչպես պատրաստել «Էրեբունի-Երևան» ուտեստը։

«Բաղադրատոմսի մեջ առավելագույն ներառել ենք այն, ինչն աճում էր հին մայրաքաղաքում, ավելացրել ենք Երևանի համար բնորոշ մրգերն ու ձավարեղենը։ Ինչպես գիտենք, Կարմիր բլուրի պեղումների ժամանակ կուժերում ոսպի, սալորի ու սիսեռի մնացորդներ են հայտնաբերվել», — Sputnik Արմենիայի հետ զրույցում ասաց Սեդրակ Մամուլյանը։

Ուտեստը պատրաստելու համար անհրաժեշտ է՝ ոսպ, մածուն, ջուր, ալյուր, ձու։ Ավելացնում ենք դրան գառան միս, նուռ, ծիրանի չիր ու հոնի սոուս։

«Էրեբունի-Երևանի» հիմքում հին հայկական «Քյակագյոշի» բաղադրատոմսն է», —պարզաբանեց Մամուլյանը։

Թե ինչ ստացվեց վերջում, դիտեք տեսանյութում։

Լրահոս
0