22:36 14 դեկտեմբերի 2018
Ուղիղ եթեր
  • USD484.87
  • GBP609.92
  • EUR547.37
  • RUB7.30
ՀԱՄՈՎ ՀԱՅԱՍՏԱՆ

Համով Հայաստան. Ինչո՞ւ է այս «հոտավետ» ուտեստն այսքան պահանջված

Ստանալ կարճ հղումը
52710
© Sputnik / Laura Sarkisyan, Aram Nersesyan

Սերուցքի և ռոկֆոր պանրի համադրությունն այնքան հաջող է ստացվել, որ այժմ այցելուներից ռեստորանը տեղ ու դադար չունի։

«Համով Հայաստան» խոհարարական նախագծի շրջանակում Sputnik Արմենիայի թղթակիցները ներկայացնում են մայրաքաղաքի ռեստորաններից մեկի շեֆ խոհարար Արթուր Մնացականյանի հեղինակած բաղադրատոմսը։

«Ուտեստը կոչվում է «Գրիգորյանս», այն իմ մտահղացումն է։ Խառնել եմ պանիրը սերուցքի հետ։ Սկզբում խառնուրդն այդքան էլ հաջող չթվաց, նույնիսկ հոտն էր տհաճ։  Սակայն հետո մեջը միս ավելացրեցի, և համեղ ու օրիգինալ ուտեստ ստացվեց», –Sputnik Արմենիայի թղթակցի հետ զրույցում խոստովանում է Արթուրը։

Ուտեստը պատրաստելու համար անհրաժեշտ է խոզի չալաղաջ, աղ, պղպեղ, սերուցք, «Ռոկֆոր» պանիր և ընկույզ։

Ուտեստը պատրաստելիս կարևոր է չչարաշահել համեմունքները. մսի վրա անհրաժեշտ է աղ լցնել պատրաստելուց անմիջապես առաջ։ Մանրամասները տեսանյութում։

Ըստ թեմայի

Համով Հայաստան. ինչու է Կոլումբիայի նախագահը հիացած «Արմենիա» սուրճով
Համով Հայաստան. ինչպես հայկական իշխանը համախմբեց հրեաներին և հայերին
Համով Հայաստան․ զբոսաշրջիկները պաշտում են այս անկրկնելի հայկական կոկտեյլը․ ո՞րն է գաղտնիքը
թեգերը:
Հայաստան

Այլ տեսանյութեր

Գլխավոր թեմաներ