22:34 14 դեկտեմբերի 2018
Ուղիղ եթեր
  • USD484.87
  • GBP609.92
  • EUR547.37
  • RUB7.30
ՀԱՄՈՎ ՀԱՅԱՍՏԱՆ

Համով Հայաստան. կեր և մի գիրացիր. բացառիկ աղանդեր` առանց շաքարավազի

Ստանալ կարճ հղումը
Հայկական խոհանոցի բաղադրատոմսեր (48)
42320
© Sputnik / Laura Sarkisyan, Aram Nersesyan

Մայրաքաղաքի հաստատություններից մեկի շեֆ–հրուշակագործ Ռենատա Սիմոնյանը խմորեղենի բացառիկ բաղադրատոմս է ստեղծել։ Նա ամբողջությամբ հրաժարվել է շաքարավազից և սպիտակ ալյուրից։ Նրա ցանկացած թխվածք ոչ միայն աննկարագրելի համեղ է, այլև օգտակար։

 

Դրանում համոզվել են նաև Sputnik Արմենիայի թղթակիցները, որոնք «Համով Հայաստան» նախագծի շրջանակում Ռենատայի հետ հատապտղային թխվածք են պատրաստել։

«Մեր հյուրերը սա տատիկի խմորեղեն են անվանում։ Մանկության համն է։ Սակայն մեր թխվածքը տարբերվում է նրանով, որ մենք այն պատրաստում ենք առանց շաքարի և սպիտակ ալյուրի։ Այսօր կցուցադրենք, թե ինչպես կարելի է ավանդական թխվածքն ավելի օգտակար դարձնել», –Sputnik Արմենիայի թղթակցի հետ զրույցում ասաց Ռենատան։

Իսկ գաղափարը շեֆ–հրուշակագործի մոտ ծնվեց, որովհետև ժամանակին ավելորդ քաշ ուներ, քանի որ քաղցրի սիրահար էր։

«Մտածում էի, թե ինչպես ազատվել ավելորդ քաշից և ուտել այն, ինչ սիրում եմ։ Փորձարկումներ սկսեցի անել 4 տարի առաջ», – պատմեց նա։

Ռենատան իր աղանդների պատրաստման համար շաքարավազի փոխարեն գետնախնձորի օշարակ է օգտագործում, իսկ սպիտակ ալյուրը փոխարինում ցորենի կամ բրնձի ալյուրով։

Հատապտղային կեքս պատրաստելու համար այս բաղադրիչներին ավելացնում ենք նաև ձու, աղ, փխրուցիչ, սոդա, վանիլային մզվածք, մածուն։ Մեր դեպքում միջուկի համար բալ ենք օգտագործել։

Մանրամասները դիտեք տեսանյութում։

թեմա:
Հայկական խոհանոցի բաղադրատոմսեր (48)

Ըստ թեմայի

Համով Հայաստան. ինչու է Կոլումբիայի նախագահը հիացած «Արմենիա» սուրճով
Համով Հայաստան. ինչպես հայկական իշխանը համախմբեց հրեաներին և հայերին
Համով Հայաստան․ զբոսաշրջիկները պաշտում են այս անկրկնելի հայկական կոկտեյլը․ ո՞րն է գաղտնիքը
թեգերը:
Հայաստան

Այլ տեսանյութեր

Գլխավոր թեմաներ