11:32 19 հունվարի 2019
Ուղիղ եթեր
  • USD485.42
  • GBP628.13
  • EUR553.38
  • RUB7.31
ՀԱՄՈՎ ՀԱՅԱՍՏԱՆ

Համով Հայաստան. Ինչպես պատրաստել ուտեստ առանց տապակելու, եփելու և շոգեխաշելու

Ստանալ կարճ հղումը
Հայկական խոհանոցի բաղադրատոմսեր (52)
25720
© Sputnik / Laura Sarkisyan , Aram Nersesyan

«Ծիածանափայլ իշխանը» այսքան համեղ և արտասովոր եղանակով պատրաստում են Երևանի միայն մի ռեստորանում։

«Համով Հայաստան» խոհարարական նախագծի շրջանակում Sputnik Արմենիայի թղթակիցները պատմում են, թե ինչպես պատրաստել «Ծիածանափայլ իշխան» ուտեստը։  Այդ հարցում օգնում է մայրաքաղաքի ռեստորաններից մեկի շեֆ–խոհարար Ստեփան Բուրմիստրովը։

Ձուկը չեն տապակում, չեն եփում, այլ սկզբում պատրաստում են հատուկ սարքի մեջ, որը «վակուումային փաթեթավորող» է կոչվում, այնուհետև հատուկ ջեռոց ուղարկում։ Այդպես ձուկը մոտ 1 ժամ պատրաստվում է  50 աստիճանի տակ։

Որպես խավարտ մատուցվում է թարխունով և կանաչ ոլոռով պատրաստված խյուսը, տապակած սամիթ և ձիթապտղի տոպենանտ։

«Սամիթը հիանալի համադրվում է ձկան հետ։ Մեզ անհրաժեշտ է արմատային մասը», – ասում է Ստեփանը։

Արմատը մարինացնում են ձիթապտղի յուղի մեջ, ավելացնում աղ, այնուհետև եփում ջեռոցում։ Մանրամասները դիտեք տեսանյութում։

 

թեմա:
Հայկական խոհանոցի բաղադրատոմսեր (52)

Ըստ թեմայի

Համով Հայաստան. Ինչո՞ւ է այս «հոտավետ» ուտեստն այսքան պահանջված
Համով Հայաստան. կեր և մի գիրացիր. բացառիկ աղանդեր` առանց շաքարավազի
Համով Հայաստան․ ինչո՞ւ «Օջախուրի» կարելի է պատրաստել միայն խոզի մսով
թեգերը:
Հայաստան

Այլ տեսանյութեր

Գլխավոր թեմաներ