11:50 20 սեպտեմբերի 2020
Ուղիղ եթեր
  • USD485.26
  • GBP629.67
  • EUR574.98
  • RUB6.46
Աշխարհ
Ստանալ կարճ հղումը
128 0 0

Մասնագետը նաև բացատրել է սուրճը ճիշտ պահելու ձևերը, որոնք կօգնեն պահպանել դրա համային որակները:

ԵՐԵՎԱՆ, 4 սեպտեմբերի — Sputnik. Լուծվող սուրճի որակը կարելի է ստուգել սառը ջրի օգնությամբ։ Այս մասին «Մոսկվա» քաղաքային նորությունների գործակալությանը ասել է արտադրանքի որակի տեսչության մասնագետ Նինա Զայցևան:

Նրա խոսքով ՝ եթե սառը ջրում սուրճը լուծում եք և հատակին նստվածք է առաջանում, ապա դա խոսում է սուրճի տեխնոլոգիայի խախտման կամ աղացած հավելումների ավելացման մասին, ասենք՝ բոված հացահատիկային կուլտուրաների։ Այս ամենը դրա ցածրորակ լինելու մասին է խոսում։

«Որակյալ լուծվող սուրճը պետք է ամբողջությամբ լուծվի ինչպես տաք, այնպես էլ սառը ջրում»", - նշել է Զայցևան:

Մասնագետը խորհուրդ է տալիս սուրճը պահել հերմետիկ փակվող կափարիչով, քանի որ բարձր խոնավության դեպքում այն կորցնում է իր համային որակները։ Իսկ քանի որ սուրճը կլանում է հոտերը, ապա այն պետք է հեռու պահել հոտավետ մթերքներից։

Գիտնականները պարզել են` ինչն է իջեցնում զարկերակային ճնշումը

Ըստ թեմայի

Ի՞նչ է կատարվում օրգանիզմում, երբ միս ենք ուտում
Ի՞նչ է տեղի ունենում օրգանիզմում, երբ խաղող ենք ուտում
Ի՞նչ է կատարվում օրգանիզմում, երբ նուռ ենք ուտում
թեգերը:
գիտնական, սուրճ

Գլխավոր թեմաներ