00:34 25 փետրվարի 2021
Ուղիղ եթեր
  • USD526.45
  • GBP745.61
  • EUR640.37
  • RUB7.16
Աշխարհ
Ստանալ կարճ հղումը
Կորոնավիրուսը աշխարհում (992)
338 0 0

Սննդակարգում ածխաջրերի ցածր պարունակությունը նվազեցնում է ճարպի և «վատ» խոլեստերինի տոկոսն օրգանիզմում, ինչպես նաև կայունացնում է արյան մեջ շաքարի մակարդակը:

ԵՐԵՎԱն, 15 դեկտեմբերի – Sputnik. Կետոգենային դիետան նվազեցնում է կորոնավիրուսով վարակվելու վտանգը: Նման եզրակացության են հանգել մի խումբ գիտնականներ, հայտնում է պարբերականը, իսկ վարակվելու դեպքում կարող է պաշտպանել դրա ծանր տեսակից, հայտնում է Times of India-ն։

Գիտնականների կարծիքով՝ սննդակարգում ածխաջրերի ցածր պարունակությունը նվազեցնում է ճարպի և «վատ» խոլեստերինի տոկոսն օրգանիզմում, ինչպես նաև կայունացնում է արյան մեջ շաքարի մակարդակը: Փորձարկումները ցույց են տվել, որ նմանատիպ սննդակարգը բարձրացնում է պլազմայում կետոնային մարմինների մակարդակը։ Դրանք կառավարում են օրգանիզմում օքսիդացման սթրեսը և հակաբորբոքային ազդեցություն ունեն։

Բացի դրանից, կետոգենային դիետան նպաստում է Т-լիմֆոցիտ ընկալիչներ կրող իմունոմոդուլացնող, հակաբորբոքային ակտիվություն ունեցող բջիջների տարածմանը։

Նման սննդակարգը կարող է բարելավել ադապտիվ իմունային բջիջների գործառույթները և նվազեցնել կորոնավիրուսային հիվանդությամբ վարակվելու ռիսկը։

Պուտինը, Փաշինյանն ու մյուսները. ինչպես են քաղաքական գործիչները պաշտպանվում կորոնավիրուսից

թեմա:
Կորոնավիրուսը աշխարհում (992)

Ըստ թեմայի

Ռուսաստանը կորոնավիրուսի դեմ պատվաստանյութ կմատակարարի ՀԱՊԿ երկրներին. Պուտին
Կորոնավիրուսային դադարն ավարտված է. երբվանի՞ց կարելի է կրկին Մատենադարան այցելել
Կորոնավիրուսի թաքնված հետևանքները. ինչ խնդիրներ է ծնում վարակը տղամարդկանց համար
թեգերը:
համավարակ, դիետա, կորոնավիրուս

Գլխավոր թեմաներ