00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Ուղիղ եթեր
09:00
7 ր
Ուղիղ եթեր
09:35
24 ր
Ուղիղ եթեր
10:00
9 ր
Ուղիղ եթեր
10:10
50 ր
Ուղիղ եթեր
11:00
7 ր
Ուղիղ եթեր
13:00
9 ր
Ուղիղ եթեր
14:00
8 ր
Ուղիղ եթեր
17:00
7 ր
Ուղիղ եթեր
18:00
7 ր
Ուղիղ եթեր
19:00
6 ր
Ուղիղ եթեր
09:00
5 ր
Ուղիղ եթեր
09:27
7 ր
Ուղիղ եթեր
09:42
18 ր
Ուղիղ եթեր
10:00
5 ր
Ուղիղ եթեր
10:06
45 ր
Ուղիղ եթեր
11:00
6 ր
Ուղիղ եթեր
13:00
5 ր
Ուղիղ եթեր
14:00
6 ր
Ուղիղ եթեր
17:00
7 ր
Ուղիղ եթեր
18:00
7 ր
5 րոպե Դուլյանի հետ
18:07
7 ր
Բողոքի ակցիաներ
Երևանը միացել է հայրենիքի սահմանների պաշտպանության ակցիաներին
18:19
3 ր
Մարի Զախարովա
Պուտինը ԼՂ կարգավիճակը չկարգավորված էր համարում, Երևանն այն ճանաչեց Ադրբեջանի կազմում. Մարիա Զախարովա
18:24
3 ր
Ուղիղ եթեր
19:00
7 ր
ԵրեկԱյսօր
Եթեր
ք. Երևան106.0
ք. Երևան106.0
ք. Գյումրի90.1

Ըմպելիք, որը կօգնի սննդի չարաշահման դեպքում. սննդաբանը բաղադրատոմս է ներկայացրել

© Unsplash / Massimo RinaldiЧай с лимоном и травами
Чай с лимоном и травами - Sputnik Արմենիա, 1920, 13.03.2021
Բաժանորդագրվել
Երբեմն դժվար է կառավարել ուտելու չափը, բայց նաև չի կարելի տանջվել շատ ուտելու պատճառով ստամոքսում առաջացած ծանրությունից։

Բժիշկ-սննդաբան Անժելիկա Դյուվալը ներկայացրել է ըմպելիքի բաղադրատոմս, որը կօգնի թեթևացնել չափազանց շատ ուտելու հետևանքները։

Մասնագետի խոսքով՝ ըմպելիքը կարելի է խմել հենց ճաշկերույթի ժամանակ՝ ծանր սննդի օգտագործումից առաջացող անհարմարությունից, ստամոքսի ծանրությունից և մետեորիզմից խուսափելու համար։ Այն կարելի է խմել նաև առավոտյան՝ ուժերը վերականգնելու և ինքնազգացողությունը բարելավելու համար։

Каркаде - Sputnik Արմենիա, 1920, 01.03.2021
Կարկադեի օգուտն ու վնասը․ ինչպե՞ս է մարդու օրգանիզմի վրա ազդում կարմիր թեյը

 «Երկու լիտր մարսողությունը լավացնող ըմպելիք պատրաստելու համար ձեզ պետք կլինի երկու ճաշի գդալ կանաչ թեյ, չորս կտոր կիտրոն, վեց կտոր նարինջ,թարմ  անանուխի հինգ-վեց ճյուղ՝ տերևների հետ միասին, մեկ թեյի գդալ քրքում և սև պղպեղի վեց հատիկ։ Նախ թրմեք կանաչ թեյը․ երկու ճաշի գդալ թեյ՝ մեկ լիտր ջրում։ Ջրի ջերմաստիճանը պետք է մոտ 80 աստիճան լինի։

Առանձին բաժակի մեջ լցրեք մեկ գդալ քրքում և սև պղպեղի վեց հատիկ, ավելացրեք 200 մլ տաք ջուր, ծածկեք և թողեք 10 րոպե։ Երբ կանաչ թեյը կսառի, քամեք այն, լցրեք տարրայի մեջ, ավելացրեք մաղով քամված քրքում-պղպեղի թուրմը և մաքուր ջուր՝ այնքան, որ ստացվի երկու լիտր։ Այնուհետև ավելացրեք կիտրոնը, նարինջը և ձեռքով թեթևակի տրորած անանուխը։ Ճաշկերույթի ժամանակ խմեք այն որպես հիմնական ըմպելիք»,- ridus.ru-ին ասել է Անժելիկա Դյուվալը։

Ի՞նչ է տեղի ունենում օրգանիզմում, երբ հունական ընկույզ ենք ուտում. գիտնականների պատասխանը

Սննդաբանը հիշեցնում է, որ սնունդը մեկ անգամ չարաշահելը  վտանգավոր չէ, քանի որ ըստ իրավիճակի լայնացած ստամոքսն արագ վերադառնում է հիմնական չափերին։ Սակայն եթե դուք մշտապես եք պահանջվածից շատ ուտում, ապա կարող եք վնաս հասցնել աղեստամոքսային համակարգին և ավելորդ քաշ հավաքել։

Լրահոս
0