07:32 19 ապրիլի 2021
Ուղիղ եթեր
  • USD522.20
  • GBP719.54
  • EUR625.49
  • RUB6.89
Աշխարհ
Ստանալ կարճ հղումը
48 0 0

Ճապոնացի գիտնականներն ապացուցել են, որ սննդի ընդունման արագությունը ազդում է կյանքի տևողության վրա։

ԵՐԵՎԱՆ, 28 մարտի - Sputnik. Ուտելու տեմպն ազդում է մարդու կյանքի տևողության վրա։ Այս եզրահանգման են եկել ճապոնացի գիտնականները։ Նրանց հետազոտության արդյունքները հրապարակվել են British Medical Journal-ում:

Ճապոնացիների հետազոտությանը մասնակցել են կամավորներ, որոնց միավորում է մեկ հիվանդություն ՝ ինսուլինից կախված շաքարային դիաբետը։ Գիտնականները տևական ժամանակ հետևել են յուրաքանչյուր կամավորի սննդի ընդունման արագությունը։ Հետո ստացված տվյալներն ամփոփվել են։

Արդյունքների հիման վրա գիտնականները հանգել են այն եզրակացության, որ դանդաղ ուտելը չի բերում գիրացման։ Այն կամավորները, ովքեր սնունդը դանդաղ են ընդունել, ավելի քիչ են տառապել քաշի ավելցուկից, քան այն մարդիկ, ովքեր մի քանի րոպեում ուտում են իրենց կերակուրը:

Նռան հյութն օգտակար է ուղեղի համար. գիտնականների նոր հետազոտություն

Ճապոնացի մասնագետները կարծում են, որ սննդի դանդաղ ընդունումը, համատեղվելով այլ մեթոդների հետ, կարող է օգնել գիրանալու հակում ունեցող մարդկանց խուսափել ճարպակալումից, և հետևաբար, խուսափել առողջության համար որոշ ռիսկերից։ Դա էլ համապատասխանաբար, ազդում է կյանքի տևողության վրա։

թեգերը:
գիտնական, սնունդ, ծերություն, կյանք, դիաբետ

Գլխավոր թեմաներ