00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Ուղիղ եթեր
09:00
4 ր
Ուղիղ եթեր
09:25
4 ր
Ուղիղ եթեր
09:30
31 ր
Ուղիղ եթեր
10:00
4 ր
Ուղիղ եթեր
10:05
36 ր
Ուղիղ եթեր
11:00
4 ր
Ուղիղ եթեր
13:00
6 ր
Տեր Բագրատ արքեպիսկոպոս Գալստանյան
13:07
0 ր
Ուղիղ եթեր
14:00
8 ր
Ուղիղ եթեր
17:00
7 ր
Տեր Բագրատ արքեպիսկոպոս Գալստանյան
17:08
0 ր
Տեր Բագրատ արքեպիսկոպոս Գալստանյան
17:12
2 ր
Ուղիղ եթեր
18:00
6 ր
Ուղիղ եթեր
19:00
7 ր
Ուղիղ եթեր
09:00
7 ր
Ուղիղ եթեր
09:35
24 ր
Ուղիղ եթեր
10:00
9 ր
Ուղիղ եթեր
10:10
50 ր
Ուղիղ եթեր
11:00
7 ր
Ուղիղ եթեր
13:00
9 ր
Ուղիղ եթեր
14:00
8 ր
Ուղիղ եթեր
17:00
7 ր
Ուղիղ եթեր
18:00
7 ր
Ուղիղ եթեր
19:00
6 ր
Արմենուհի Տիգրանյան
«Ցեղասպանություն է նաև ինքնության վերստեղծման խոչընդոտումը»․ մշակութաբան Արմենուհի Տիգրանյան
23:44
15 ր
ԵրեկԱյսօր
Եթեր
ք. Երևան106.0
ք. Երևան106.0
ք. Գյումրի90.1

Եթե դանդաղ ուտեք, ավելի երկար կապրեք. ուսումնասիրություն

© Unsplash / Szabo ViktorЖенщина за едой бургера
Женщина за едой бургера - Sputnik Արմենիա, 1920, 28.03.2021
Բաժանորդագրվել
Ճապոնացի գիտնականներն ապացուցել են, որ սննդի ընդունման արագությունը ազդում է կյանքի տևողության վրա։

ԵՐԵՎԱՆ, 28 մարտի - Sputnik. Ուտելու տեմպն ազդում է մարդու կյանքի տևողության վրա։ Այս եզրահանգման են եկել ճապոնացի գիտնականները։ Նրանց հետազոտության արդյունքները հրապարակվել են British Medical Journal-ում:

Соки - Sputnik Արմենիա, 1920, 11.03.2021
Գիտնականներն ասել են, թե որ ըմպելիքն է իջեցնում արյան ճնշումը

Ճապոնացիների հետազոտությանը մասնակցել են կամավորներ, որոնց միավորում է մեկ հիվանդություն ՝ ինսուլինից կախված շաքարային դիաբետը։ Գիտնականները տևական ժամանակ հետևել են յուրաքանչյուր կամավորի սննդի ընդունման արագությունը։ Հետո ստացված տվյալներն ամփոփվել են։

Արդյունքների հիման վրա գիտնականները հանգել են այն եզրակացության, որ դանդաղ ուտելը չի բերում գիրացման։ Այն կամավորները, ովքեր սնունդը դանդաղ են ընդունել, ավելի քիչ են տառապել քաշի ավելցուկից, քան այն մարդիկ, ովքեր մի քանի րոպեում ուտում են իրենց կերակուրը:

Նռան հյութն օգտակար է ուղեղի համար. գիտնականների նոր հետազոտություն

Ճապոնացի մասնագետները կարծում են, որ սննդի դանդաղ ընդունումը, համատեղվելով այլ մեթոդների հետ, կարող է օգնել գիրանալու հակում ունեցող մարդկանց խուսափել ճարպակալումից, և հետևաբար, խուսափել առողջության համար որոշ ռիսկերից։ Դա էլ համապատասխանաբար, ազդում է կյանքի տևողության վրա։

Լրահոս
0