03:08 13 մայիսի 2021
Ուղիղ եթեր
  • USD522.27
  • GBP738.12
  • EUR633.77
  • RUB7.03
Աշխարհ
Ստանալ կարճ հղումը
125 0 0

Վիտամին K-ի լավագույն աղբյուր են համարում կանաչին, ինչպես նաև կաթնամթերքը: Այդ պատճառով տարեցներին խորհուրդ է տրվում վերանայել իրենց սննդակարգը։

Թաֆթսի համալսարանին կից ծերացման կենտրոնի գիտնականները պարզել են, տարեց մարդկանց մոտ վիտամին K-ի ցածր մակարդակը կապված է շարժունակության սահմանափակման ու հաշմանդամության մեծ ռիսկի հետ։

Մասնագետները վերլուծել են 70-79 տարեկան ավելի քան 1200 հիվանդների տվյալները։ Նրանց շարժունակության մակարդակը, ինչպես նաև առողջության այլ ցուցանիշները որոշվել են յուրաքանչյուր կես տարին մեկ:

Հետազոտության արդյունքում գիտնականները եկել են մի հետաքրքիր եզրակացության՝ վիտամին K-ի ցածր մակարդակը կապված է տարեց մարդկանց շարժունակության սահմանափակման ու հաշմանդամության մեծ ռիսկի հետ: Խորհուրդ է տրվում հաշվի առնել այս գործոնը։

«Վիտամին K-ի ցածր քանակությունը կապված է քրոնիկական հիվանդությունների առաջացման հետ, որոնք հանգեցնում են հաշմանդամության», - ասում են համալսարանի ներկայացուցիչները, սակայն հստակեցնում են, որ փոխկապակցվածության ուսումնասիրությունը վաղ փուլում է:

Այն մեզ սպանում է ամեն օր. բժիշկը պատմել է «մահացու» սննդամթերքի մասին

Վիտամին K-ն անհրաժեշտ է սպիտակուցների սինթեզի համար, որով ապահովվում է արյան ճիշտ մակարդելիությունը։ Այս վիտամինի մեծ քանակություն կա կանաչիներում, որոշ մրգերում և բանջարեղենում, ինչպես նաև կաթնամթերքում։

Ըստ թեմայի

Ինչ է կատարվում օրգանիզմում, երբ խուրմա ենք ուտում
Ինչ է կատարվում օրգանիզմում, երբ անանաս ենք ուտում
Բժիշկը պատմել է բիոհաքինգի ֆենոմենի և օրգանիզմի համար դրա օգտի մասին
թեգերը:
ծեր, վիտամին, գիտնական

Գլխավոր թեմաներ