00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Ուղիղ եթեր
Լուրեր
09:00
46 ր
Ավագ Հարությունյան
Խաղողի այգիներում կարող է տուժած լինել բերքի 30-40 տոկոսը․ Ավագ Հարությունյան
09:49
3 ր
Սվետլանա Գրիգորյան
Կարմրուկով հիվանդանում են հիմնականում չպատվաստվածները կամ թերի պատվաստվածները. Սվետլանա Գրիգորյան
09:56
7 ր
Ուղիղ եթեր
Լուրեր
10:00
46 ր
Ուղիղ եթեր
Ուրիշ նորություններ
10:47
5 ր
Ուղիղ եթեր
Լուրեր
11:00
46 ր
Ուղիղ եթեր
Լուրեր
13:00
46 ր
Ուղիղ եթեր
Լուրեր
14:00
46 ր
Ուղիղ եթեր
Լուրեր
17:00
46 ր
Ուղիղ եթեր
Լուրեր
18:00
46 ր
Ուղիղ եթեր
Լուրեր
19:00
46 ր
ԵրեկԱյսօր
Եթեր
ք. Երևան106.0
ք. Երևան106.0
ք. Գյումրի90.1

«Գաստրո շոկ» և ոչ միայն․ ինչով Հայաստանը կփայլի Yerevan Food Fest-ում

© Sputnik / Asatur YesayantsВ Ереване стартовал Yerevan Food Fest (1 ноября 2018). Еревaн
В Ереване стартовал Yerevan Food Fest (1 ноября 2018). Еревaн - Sputnik Արմենիա
Բաժանորդագրվել
«Երևան ֆուդ ֆեստը» խոստանում է վերածել Երևանը գաստրոնոմիական մայրաքաղաքի։

ԵՐԵՎԱՆ, 2 նոյեմբերի — Sputnik. «Երևան ֆուդ ֆեստի» հյուրերը զարմացած են Հայաստանի կոլորիտով, ռեստորաններով և գաստրոնոմիական առանձնահատկություններով։

© Sputnik / Asatur YesayantsԵրևանում մեկնարկել է Yerevan Food Fest-ը
«Գաստրո շոկ» և ոչ միայն․ ինչով Հայաստանը կփայլի Yerevan Food Fest-ում - Sputnik Արմենիա
Երևանում մեկնարկել է Yerevan Food Fest-ը

Այդ մասին Sputnik Արմենիայի թղթակցի հետ զրույցում ասաց «Երևան ֆուդ ֆեստի» ղեկավար Աննա Մազմանյանը։

Винный дворик в селе Ачаджур Тавушской области - Sputnik Արմենիա
Տավուշցի գինեգործը հարսնացու է փնտրում և պապի բաղադրատոմսով գինի առաջարկում

Հինգշաբթի Երևանում բացվեց «Երևան ֆուդ ֆեստ» երկրորդ գաստրոնոմիական տոնը։ Փառատոնի ծրագրում ներառված են դասախոսություններ խոհարարության և զբոսաշրջության մասին, վարպետության դասեր, ֆիլմերի ցուցադրություններ, ընթրիքներ։ Փառատոնը կտևի մինչև նոյեմբերի 6-ը։ «Նրանք չեն պատկերացրել, որ մենք այսպիսի մակարդակի հաստատություններ, մթերք, գինի, պրոֆեսիոնալ խոհարարներ ունենք», - ասաց Մազմանյանը։

Նրա խոսքով՝ փառատոնի նպատակն է ներկայացնել Հայաստանը հենց գաստրոնոմիական առանձնահատկությունների առումով, ցույց տալ Երևանը որպես գաստրոնոմիական մայրաքաղաք, ծանոթությունների և շփման հարթակ դարձնել։

«Փառատոնը նպաստում է զբոսաշրջիկների հոսքին և, որպես կանոն, նոր աշխատատեղերի ստեղծմանը», - նշեց նա։

Հիշեցնենք, որ փառատոնը նման ձևաչափով Երևանում տեղի կունենա երկրորդ անգամ։ Զվարճացնող մասից բացի կլինի նաև ճանաչողական ծրագիր։

© Sputnik / Asatur YesayantsԵրևանում մեկնարկել է Yerevan Food Fest-ը
«Գաստրո շոկ» և ոչ միայն․ ինչով Հայաստանը կփայլի Yerevan Food Fest-ում - Sputnik Արմենիա
Երևանում մեկնարկել է Yerevan Food Fest-ը

Տարբեր մասնագիտությունների ներկայացուցիչները՝ սկսած լրագրողներից, վերջացրած ճարտարապետներով և խոհարարներով, կարող են շատ բան սովորել երկրում զբոսաշրջությունը զարգացնելու համար։

Շեֆ խոհարարին հյուր. ինչպես պատրաստել «Մոկկա» սուրճ - Sputnik Արմենիա
Համով Հայաստան. ինչու է Կոլումբիայի նախագահը հիացած «Արմենիա» սուրճով

Բայց, իհարկե, ավելի շատ գուրմանների բախտը կբերի, քանի որ մի քանի ռեստորաններում տեղի կունենան ընթրիքներ՝ միշլենյան և հայ խոհարարների մասնակցությամբ։ Ընդ որում` կօգտագործվեն մթերքներ Կոտայքից, Արմավիրից և Տավուշից։

Հայաստանում տեղի կունենան բազմաթիվ փառատոններ՝ գինու, ձմերուկի, խորովածի, տոլմայի, ղափամայի, գարեջրի, գինու և նույնիսկ ազգային տարազի։ Ոլորտի փորձագետները կարծում են, որ նրանք բարձրացնում են երկրի գրավչությունը։ Այդ թվում նաև այդ պատճառով 2017թ-ին Հայաստան է այցելել  մոտ 15 միլիոն զբոսաշրջիկ, ինչը 18,7 տոկոսով ավելի է, քան 2016թ-ին։ Այս տարվա առաջին կիսամյակում այդ ցուցանիշն աճել է ևս 10,2 տոկոսով։

Sputnik Արմենիա գործակալությունը փառատոնի ինֆորմացիոն հովանավորն է։

Լրահոս
0