00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Ուղիղ եթեր
09:00
5 ր
Ուղիղ եթեր
09:27
7 ր
Ուղիղ եթեր
09:42
18 ր
Ուղիղ եթեր
10:00
5 ր
Ուղիղ եթեր
10:06
45 ր
Ուղիղ եթեր
11:00
6 ր
Ուղիղ եթեր
13:00
5 ր
Ուղիղ եթեր
14:00
6 ր
Ուղիղ եթեր
17:00
7 ր
Ուղիղ եթեր
18:00
7 ր
5 րոպե Դուլյանի հետ
18:07
7 ր
Բողոքի ակցիաներ
Երևանը միացել է հայրենիքի սահմանների պաշտպանության ակցիաներին
18:19
3 ր
Մարի Զախարովա
Պուտինը ԼՂ կարգավիճակը չկարգավորված էր համարում, Երևանն այն ճանաչեց Ադրբեջանի կազմում. Մարիա Զախարովա
18:24
3 ր
Ուղիղ եթեր
19:00
7 ր
Ուղիղ եթեր
09:00
5 ր
Ուղիղ եթեր
09:34
3 ր
Ուղիղ եթեր
09:38
22 ր
Ուղիղ եթեր
10:00
4 ր
Ուղիղ եթեր
10:05
54 ր
Ուղիղ եթեր
11:00
4 ր
Ուղիղ եթեր
13:00
4 ր
Ուղիղ եթեր
14:00
4 ր
Ուղիղ եթեր
17:00
5 ր
Ուղիղ եթեր
18:00
5 ր
5 րոպե Դուլյանի հետ
18:05
8 ր
Ուղիղ եթեր
19:00
5 ր
ԵրեկԱյսօր
Եթեր
ք. Երևան106.0
ք. Երևան106.0
ք. Գյումրի90.1

Համով Հայաստան․ հայկական սթեյքն` ընդդեմ ամերիկյանի. ԱՄՆ-ից եկած հյուրերը հիացած են

Բաժանորդագրվել
«Թիբոն» սթեյքը հայկական ուտեստ է, որը մեծ տարածում ունի մեր երկրում։ Հայ խոհարարները սովորել են այն չափազանց լավ պատրաստել։

Երևանյան հաստատություններից մեկի շեֆ-խոհարարը «Թիբոն» սթեյքի պատրաստման համար ամերիկացիների կողմից բարձր գնահատանքի է արժանացել ։ Այս մասին Sputnik Արմենիայի թղթակցի հետ զրույցում ասաց սու-շեֆ Վահե Մարկոսյանը։

Հյուր շեֆ խոհարարին. սաղմոնով թարթար պատրաստելու բաղադրատոմս - Sputnik Արմենիա
«Համով Հայաստան»․ ամառային ճաշատեսակ` «արնաթաթախ ձեռքի» վրա

Նա 23 տարեկան է և արդեն յոթ տարի խոհարար է աշխատում։ Պատրաստել մանկուց է սիրել, իսկ այսօր այն իր աշխատանքի բաղկացուցիչ մասն է կազմում։

 «Սթեյքը մեզ մոտ մեծ պահանջարկ ունի։ Ի դեպ, մի անգամ ԱՄՆ-ից հյուրեր ունեինք, նրանք բավականին բարձր գնահատեցին մեր վարպետությունը», - ասաց Մարկոսյանը։

Նրա խոսքով՝ ամերիկացիները չափազանց զարմացած էին․ նրանք չէին սպասում, որ Հայաստանում այդքան բարձրորակ սթեյք կարող են գտնել։

Իսկ թե ինչպես այն պատրաստել` ներկայացնում ենք ստորև.

 «Թիբոն» սթեյքի համար պետք է օգտագործել փափուկ միս, իսկ համեմունքներից` միայն աղ ու պղպեղ։

Սկզբում մշակում ենք միսն ու համեմում աղով ու պղպեղով։ Սու-շեֆը խորհուրդ է տալիս ծովի աղ օգտագործել։ Նրա կարծիքով՝ այն սթեյքն ավելի համեղ է դարձնում։ Միսը տեղադրում ենք սթեքյի համար նախատեսված հատուկ վառարանում։

Այս բաղադրատոմսերը պետք է իմանա յուրաքանչյուրը. թոփ 5 ամառային հայկական ճաշատեսակներ

Խոհարարը կարծում է, որ տան պայմաններում դժվար է նման համ ստանալ ու լավագույն արդյունք ստանալու համար խորհուրդ է տալիս սթեյքի պատրաստել դրա համար նախատեսված մասնագիտացված հաստատություններում։

Ուտեստն անպայման մատուցվում է հետաքրքիր սոուսով, ուրցով ու լոլիկով։ Բարի ախորժակ։

Լրահոս
0