00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Ուղիղ եթեր
09:00
5 ր
Ուղիղ եթեր
09:27
7 ր
Ուղիղ եթեր
09:42
18 ր
Ուղիղ եթեր
10:00
5 ր
Ուղիղ եթեր
10:06
45 ր
Ուղիղ եթեր
11:00
6 ր
Ուղիղ եթեր
13:00
5 ր
Ուղիղ եթեր
14:00
6 ր
Ուղիղ եթեր
17:00
7 ր
Ուղիղ եթեր
18:00
7 ր
5 րոպե Դուլյանի հետ
18:07
7 ր
Բողոքի ակցիաներ
Երևանը միացել է հայրենիքի սահմանների պաշտպանության ակցիաներին
18:19
3 ր
Մարի Զախարովա
Պուտինը ԼՂ կարգավիճակը չկարգավորված էր համարում, Երևանն այն ճանաչեց Ադրբեջանի կազմում. Մարիա Զախարովա
18:24
3 ր
Ուղիղ եթեր
19:00
7 ր
Ուղիղ եթեր
Լուրեր
09:14
46 ր
Ուղիղ եթեր
Լուրեր
10:00
46 ր
Ուղիղ եթեր
Մամուլի տեսություն
10:41
17 ր
Ուղիղ եթեր
Լուրեր
11:00
46 ր
Ուղիղ եթեր
Լուրեր
13:00
46 ր
Ուղիղ եթեր
Լուրեր
14:00
46 ր
Ուղիղ եթեր
Լուրեր
17:00
46 ր
Ուղիղ եթեր
Լուրեր
18:00
46 ր
Ուղիղ եթեր
Լուրեր
19:00
46 ր
ԵրեկԱյսօր
Եթեր
ք. Երևան106.0
ք. Երևան106.0
ք. Գյումրի90.1

Կարելի՞ է արդյոք յոգուրտ ուտել ամեն օր. սննդաբանի խորհուրդները

© Unsplash / Fábio AlvesՅոգուրդ
Յոգուրդ - Sputnik Արմենիա, 1920, 11.10.2021
Յոգուրդ
Բաժանորդագրվել
Սննդաբան Նատալյա Քուշնիրն ասել է, թե ինչպիսի ազդեցություն կունենա օրգանիզմի վրա յոգուրտի ամենօրյա կիրառումը:
ԵՐԵՎԱՆ, 11 հոկտեմբերի -Sputnik. Յոգուրտը լավագույն սննդամթերքն է աղիների կարգավորման համար։ Այս մասին ՌԻԱ Նովոստիին տված հարցազրույցում ասել է սննդաբան Նատալյա Քուշնիրը։
Ինչպես նշել է մասնագետը, դրա մեջ պարունակվող լակտոն և բիֆիդոբակտերիաները նորմալացնում են աղիների աշխատանքը և մարսողությունն ընդհանուր առմամբ:
«Յոգուրտը ձեզ կտա դյուրամարս սպիտակուցի չափաբաժին։ Կան տարբեր յոգուրտներ` քաղցր, թթու, բնական` ճարպի պարունակության տարբեր տոկոսներով: Հավելումներով յոգուրտների մասին նույնը չի կարելի ասել, քանի որ դրանք շատ ածխաջրեր են պարունակում», - ասել է Կուշնիրը:
Թթու վարունգ - Sputnik Արմենիա, 1920, 06.10.2021
Սննդաբանն ասել է` որ մթերքն է օրգանիզմը մաքրում տոքսիններից
Նա խորհուրդ է տվել գնել բնական կամ հունական յոգուրտ. ցանկալի է երեկոյան յոգուրտի հետ ուտել մի բուռ (մոտ 10 գրամ) թեփ։
Հարցին, թե որքան հաճախ կարելի է կիրառել այդ մթերքը, մասնագետը ասել է, որ դա կախված է նաև օրգանիզմի արձագանքից։
Յոգուրտները, բացի պրոբիոտիկներից, պարունակում են մեծ քանակությամբ վիտամիններ և միկրոէլեմենտներ։ Դրանց կիրառման օրական նորմ գոյություն ունի, որին շատերը չեն հետևում, ինչը սխալ է։
Մաշկաբանը կոտրել է սննդի և մաշկային հիվանդությունների միջև կապի մասին միֆը
Մասնավորապես, ինչպես նշել է դիետոլոգը, յոգուրտը հարուստ է կալցիումով, իսկ դա կարևոր է առողջ ոսկորներ, ատամներ և եղունգներ ունենալու համար: Յոգուրտի բաղադրության մեջ առկա B խմբի վիտամինները, ֆոսֆորը, մագնեզիումը դրականորեն են ազդում արյան շրջանառության, անոթների ամրության, սրտի աշխատանքի վրա:

Այս օգտակար սննդամթերքը նաև նվազեցնում է արյան մեջ խոլեստերինի մակարդակը: Բացի այդ, յոգուրտի ամենօրյա օգտագործումը կայունացնում է արյան ճնշումը։

Ինչպես ընդգծել է դիետոլոգը, յոգուրդը շատ օգտակար այն մարդկանց համար, ովքեր ցանկանում են կարգավորել քաշը: Այն պարունակում է ֆերմենտներ, որոնք օգնում են լավ մարսել սնունդը:
Այս ամենը ապացուցում են, որ յոգուրդ կարելի է օգտագործել ամեն օր, բայց պետք է ընտրել առանց ներկանյութերի, կոնսերվանտների, համային հավելումների յոգուրտները։
Լրահոս
0