00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Ուղիղ եթեր
09:00
5 ր
Ուղիղ եթեր
09:27
7 ր
Ուղիղ եթեր
09:42
18 ր
Ուղիղ եթեր
10:00
5 ր
Ուղիղ եթեր
10:06
45 ր
Ուղիղ եթեր
11:00
6 ր
Ուղիղ եթեր
13:00
5 ր
Ուղիղ եթեր
14:00
6 ր
Ուղիղ եթեր
17:00
7 ր
Ուղիղ եթեր
18:00
7 ր
5 րոպե Դուլյանի հետ
18:07
7 ր
Բողոքի ակցիաներ
Երևանը միացել է հայրենիքի սահմանների պաշտպանության ակցիաներին
18:19
3 ր
Մարի Զախարովա
Պուտինը ԼՂ կարգավիճակը չկարգավորված էր համարում, Երևանն այն ճանաչեց Ադրբեջանի կազմում. Մարիա Զախարովա
18:24
3 ր
Ուղիղ եթեր
19:00
7 ր
Ուղիղ եթեր
09:00
5 ր
Ուղիղ եթեր
09:34
3 ր
Ուղիղ եթեր
09:38
22 ր
Ուղիղ եթեր
10:00
4 ր
Ուղիղ եթեր
10:05
54 ր
Ուղիղ եթեր
11:00
4 ր
Ուղիղ եթեր
13:00
4 ր
Ուղիղ եթեր
14:00
4 ր
Ուղիղ եթեր
Լուրեր
17:00
46 ր
Ուղիղ եթեր
Լուրեր
18:00
46 ր
Ուղիղ եթեր
Լուրեր
19:00
46 ր
ԵրեկԱյսօր
Եթեր
ք. Երևան106.0
ք. Երևան106.0
ք. Գյումրի90.1

Թթու կաղամբն ու թթվաջուրը. ի՞նչ օգտակար հատկություններ ունեն դրանք

© Sputnik / Asatur YesayantsԹթու կաղամբ
Թթու կաղամբ - Sputnik Արմենիա, 1920, 27.10.2021
Թթու կաղամբ
Բաժանորդագրվել
Կաղամբը թթվում է կաթնաթթվային մանրէների միջոցով, որոնք կատարում են բնական պրեբիոտիկների դեր:
ԵՐԵՎԱՆ, 27 հոկտեմբերի - Sputnik. Հայտնի է, որ թթու կաղամբը վիտամինների պահեստ է։ Պարզվել է նաև, որ թթու կաղամբի հյութը ևս շատ օգտակար է, գրում է գերմանական Focus պարբերականը:
Կաղամբը հարուստ է ոչ միայն վիտամին C - ով, այլև վիտամին K-ով, որը բարելավում է արյան մակարդելիությունը: Նրա մեջ պարունակող B12-ն ապահովում է նյարդային համակարգի առողջությունը։ Թթու կաղամբ նաև հարուստ է բետա-կարոտինով։
Ալեքսանդր Մյասնիկով - Sputnik Արմենիա, 1920, 25.10.2021
Բժիշկ Մյասնիկովն ասել է` ում են հակացուցված հակաբիոտիկները
Բացի այդ, թթու կաղամբը պարունակում է մեծ քանակությամբ հանքային նյութեր` նատրիում, կալիում, մագնեզիում և կալցիում: Իսկ մթերքում պարունակվող կաթնաթթուն օգտակար է աղիների համար։
Կաղամբը թթվում է կաթնաթթվային մանրէների միջոցով, որոնք կատարում են բնական պրեբիոտիկների դեր: Դրանք ամրապնդում են մարդու իմունային համակարգը և բարելավում մարսողությունը։
Բացի այդ, թթու կաղամբն ու դրա հյութը պայքարում են փորկապության դեմ։ Սակայն, կարևոր է պահել չափն ու չչարաշահել թթվի ջրի կիրառումը։ Խորհուրդ է տրվում մեկ օրվա մեջ մեկ փոքրիկ բաժակից ավելի թթվաջուր չխմել։
Լրահոս
0